Κυριακή, 24 Απριλίου 2011

κρυφή δύναμη

Photo courtesy http://printwords.co.uk with our thanks

Η δύναμη που δε φαίνεται με γυμνό μάτι - ακόμη και με το δικό σου ολόγυμνο μάτι - και που για να τη βρεις πρέπει να ψάξεις στα έγκατα των δυνάμεών σου. Είναι αυτή που κάποιες φορές σου φανερώνεται απ' το πουθενά, απρόσμενα, εκεί που οι υπόλοιπες δυνάμεις σ' έχουν εγκαταλείψει. Αυτό το κάτι παραπάνω, ενέργεια που λανθασμένα ονομάζουν έξω από σένα, όμως είναι τόσο απόλυτα εντός σου - ο εαυτός σου. 
     Μην τη βάλεις στο ίδιο ζύγι με την άδολη πίστη ή την τυφλή ελπίδα - κι οι δύο μπορούν να ενδυναμώσουν, η μια ως δεκανίκι, η άλλη ως αποκούμπι.. η κρυφή δύμαμη όμως υπερβαίνει τέτοιους χειρισμούς γιατί ποτέ δε χρησιμοποιεί στηρίγματα, αιωρείται στο κενό της κι είναι η ολοδική σου χρυσαφένια σκιά. Ασχολείται αποκλειστικά μ' εσένα αγνοώντας προσδιορισμούς και παραμέτρους.
     Αυτή την αλλόκοτη κρυφή δύναμη που δε συνορεύει με τίποτε, δε συγγενεύει με τίποτε πέρα απ' ό,τι ήδη κατέχεις, διακρίνω στο απολαυστικό αεράκι που φυσάει σήμερα παρέα με το ηλιόλουστο υπερπέραν. Διαπερνά ευγενικά τ' απλωμένα ρούχα και το δέρμα μου. Δε μ' αφήνει να την αγγίξω, μου επιτρέπει όμως να τη μυρίσω στα φανελάκια, τα πουκάμισα, τα σεντόνια μας. Άρα λοιπόν αυτά θα την εμπεριέχουν για λίγο. Αν όμως πρόκειται για την κρυφή δύναμη, τούτο το λίγο είναι πάνω από αρκετό.


2 σχόλια:

  1. Αrcade Fire, τόσο ταλέντο μαζεμένο σε μια μπάντα.. bless

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προσκληση επισκεψης στον πινακα ανακοινωσεων μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή